9. Emoties

De oorzaakcategorie psyche - emoties heeft betrekking op de aanwezigheid van onverwerkte, niet geïntegreerde emoties, die een meridiaan en eventueel de met die meridiaan corresponderende weefsels, functies, organen, wervels, chakra’s, gebitselementen en gedrag storen.

Iedere meridiaan correspondeert met een bepaalde emotie. Veel voorkomende storende emoties zijn: verdriet, starheid, bezorgdheid, gebrek aan zelfvertrouwen, gekwetstheid, besluiteloosheid, angst, frustratie, zwaarmoedigheid, schuldgevoel, verbittering en boosheid.

Emoties zijn primair een overlevingsmechanisme. Ze geven binnen een fractie van een seconde een reactie in ons lichaam die gericht is op overleven. Dit vindt geheel onbewust plaats. Na deze primaire reactie treedt er een soort secundaire reactie op waarbij wij op basis van de eerste reactie gevoelens krijgen en gedachten. Op basis van de primaire emotionele reactie, de daarna optredende gevoelens, gedachten en de daaraan gekoppelde gebeurtenis, wordt het hele plaatje ergens in ons brein geplaatst. Als we de emotie met bijbehorende gedachten en gevoelens volledig geaccepteerd en doorvoeld hebben vindt er integratie van deze emotie plaats waarbij alle centra in de hersenen en zenuwverbindingen op de juiste manier met elkaar communiceren met name tussen de linker en de rechter hersenhelft.

De nieuwste inzichten op het gebied van hersenfuncties laten zien dat een geïntegreerde emotie niet het stallen van informatie op een bepaalde plaats in de hersenen inhoudt, maar dat het veel meer synchronisatie van processen inhoudt die in allerlei verschillende subsystemen in de hersenen tegelijkertijd plaatsvinden. Hierdoor ontstaan geïntegreerde hersenfuncties en emoties. Uiteindelijk is dan de grondslag van goed functionerende geïntegreerde hersenfuncties timing en synchronisatie van zenuwreacties. Neurologisch gezien bestaan de hersenen uit een massa van 100 miljard neuronen die ieder duizenden verbindingen hebben met andere zenuwen. Juist door deze samenwerking van de neuronen ontstaat een geïntegreerd functionerend systeem. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat informatieoverdracht in de hersenen niet alleen plaatsvindt door zenuwsignalen maar ook door chemische boodschappenstoffen, elektromagnetische signalen en lichtsignalen.

De meest voorkomende gebieden waar gebrek aan integratie optreedt zijn de corticale gebieden. Deze corticale gebieden zijn links en rechts verbonden door zenuwvezels die via het corpus callosum verlopen. Het corpus callosum is zeer gevoelig voor virusbelasting en toxines. Detoxificatie, het elimineren van pathologische virusactiviteit en andere oorzaken kan op deze manier van groot belang zijn voor het kunnen integreren van emoties. Vanuit de acupunctuur is iedere meridiaan verbonden met bepaalde emoties, afhankelijk van de energetische toestand van de betreffende meridiaan.                     

Er zijn 12 hoofdemoties die elk verbonden zijn met een deel van ons lichaam, zoals bij de meridianen van de traditionele Chinese geneeskunde. Elk van de 12 hoofdemoties is verbonden met een orgaan, een systeem (bijvoorbeeld het immuunsysteem), een gebitselement, een wervel, een chakra, een basisbehoefte en een deel van het bewegingsapparaat.

De Meridian Balance producten hebben door middel van dromen een genezende invloed op onverwerkte emoties, de energie van de betreffende meridiaan en daardoor op orgaanstoringen, systeemstoringen, gebitsklachten, wervelkolomklachten, chakrastoringen, storende gedachten, gevoelens en gedrag en klachten van het bewegingsapparaat. Door middel van dromen wordt de juiste timing en synchronisatie van de neuronen hersteld en worden foutieve koppelingen opgeheven. Als emoties verwerkt zijn draagt dat ook bij aan het nemen van de juiste beslissingen. Bij de meeste chronische klachten hebben emoties als diepste oorzaak, naast eventuele andere oorzaken een rol gespeeld tijdens het ontstaan en het in stand houden van de klachten.

Meest recente blogs

20. Causae Abditae

Lees verder

Zoönoses & Sapronoses

Lees verder

19. Autonome zenuwstelsel

Lees verder

18. Immuunsysteem

Lees verder

17. Allergie & NAVO

Lees verder