Eric van Schijndel

Eric van Schijndel

Eric van Schijndel (fysiotherapeut en acupuncturist) heeft na het Gymnasium (ß) sinds 1979 achtereenvolgens fysiotherapie, orthopedische geneeskunde, acupunctuur, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Daarnaast heeft hij vele andere therapieën bestudeerd, zoals elektro-acupunctuur, Prognos, Bioresonantie, IDT, Mind Body Coaching en Varicor. Hij heeft reeds 40 jaar een praktijk en zeer ruime ervaring met holistische geneeskunde.

Eric van Schijndel heeft het Nederlands Centrum voor Energetische Geneeswijzen, de Nederlandse en de Internationale Academie voor Energetische Geneeswijzen opgericht en heeft wereldwijd lezingen en opleidingen gegeven. Hij heeft het IDT®(Integrale Diagnose en Therapie) systeem ontwikkeld om oorzaken van chronische klachten vast te stellen en de optimale therapie te kunnen bepalen. De IDT® module is sinds 2002 onderdeel van het uit de ruimtevaart afkomstige Prognos® systeem dat in 35 landen wordt gebruikt en een medisch gecertificeerd apparaat is. Daarnaast werkt hij mee aan wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van middelen. Op basis van de modernste wetenschappelijke inzichten, ervaringen in de praktijk en de IDT module heeft Eric van Schijndel middelen ontwikkeld met de merknaam Pervital en adviseert andere merken. Deze middelen worden in Europa gedistribueerd en zijn tevens verkrijgbaar bij de apotheek en de groothandel voor artsen en behandelaar. Eric van Schijndel geeft les aan de Nederlandse Academie voor Energetische Geneeswijzen (NAEG). Deze academie verzorgt opleidingen voor artsen en therapeuten en geïnteresseerden met het doel Energetische Geneeswijzen optimaal in de praktijk toe te passen. De NAEG bevordert samenwerking tussen alle praktijken die dit systeem in Nederland en wereldwijd gebruiken.

Het BIG registratie nummer van Eric van Schijndel is 79034938104. Het KVK nummer Haaglanden is 27355220. Eric van Schijndel is lid van de N.V.A. (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur).