Eric van Schijndel

De drie G’s

De juiste relatie

Vuur en water hebben energie. Planten hebben energie en leven. Dieren hebben energie, leven en kennis. Mensen hebben energie, leven, kennis en de juiste relatie. Dit maakt het de mens mogelijk conform de wetten van de natuur te leven. Doet hij dit niet dan ontstaat er een conflict. Dit conflict is een middel om de relatie te herstellen. Keert men terug op het pad, dan wordt de juiste relatie hersteld. Helpt het conflict niet, dan ontstaat ziekte. Ziekte is een middel om de relatie te herstellen. Helpt de ziekte niet dan ontstaat catastrofe. Als je als mens de juiste relatie hebt dan kun je de taak uitvoeren, waarvoor je op aarde bent en blijf je gezond.

De drie G’s

Maar al te vaak krijg ik te horen van een patiënt die voor het eerst mijn praktijk bezoekt: “U bent mijn laatste strohalm, als u mij niet beter maakt dan geef ik het op”. Waarop ik zeg: “ Ik ga u niet beter maken, dat gaat u zelf doen ” ! Vervolgens vertel ik diegene dat er iets grondig moet veranderen, omdat de klachten tot stand gekomen zijn door op een bepaalde manier een weg af te leggen. Er zal van koers veranderd moeten worden om daadwerkelijk blijvend herstel tot stand te brengen. Een passieve houding zal plaats moeten maken voor een actieve houding. De patiënt wordt actiënt. Evenwichtsherstel en echte genezing zal niet alleen door middel van het slikken van pillen en druppels plaatsvinden, maar ook door een koerswijziging in te zetten met behulp van de drie G’s.

  1. Gewenste situatie

  2. Goede relaties

  3. Genieten van het moment

De gewenste situatie

Is de huidige situatie in het leven de gewenste situatie ? Bij veel van onze cliënten is het antwoord op deze vraag: nee. Er zal iets moeten veranderen, met andere woorden wat is er mis en hoe ga ik mijn leven voortzetten om de weg vrij te maken om van mijn klachten af te komen. Het komt vaak voor dat als we deze vraag stellen, diegene zich niet realiseert wat de huidige situatie met hem doet en niet meer weet wat de gewenste situatie is. Door deze vraag te stellen wordt er in de patiënt iets wakker geschud en meestal heeft hij of zij hier al lange tijd niet meer bij stil gestaan. Als je ziek bent is het noodzakelijk om tijd en ruimte vrij te maken voor jezelf en aan de gewenste situatie te werken. Gebeurt dit niet dan is het wachten op de catastrofe en is het onmogelijk te genezen. Door deze aanpak en door er over te praten wordt er in ieder geval een zaadje geplant voor koersverandering en kan de weg naar genezing ingeslagen worden. Gewenste situatie gaat ook over de plek waar je woont en het werk wat je doet.

Geen verstoorde relaties

Is er sprake van verstoorde relaties ? Het meest ziekmakend in een mensenleven zijn verstoorde relaties. Het betreft hier de mensen in de directe omgeving, zoals familie en vrienden, collega’s op het werk en anderen die we regelmatig tegenkomen. Helaas hebben we onze familie niet zelf uitgezocht of toch wel ? Gaan we de strijd aan of accepteren en vergeven we en laten we los om onze eigen gezondheid te redden is de vraag en de uitdaging. Met andere woorden kiezen we voor onszelf en de bevrijding of blijven we hangen in het verleden en het drama van de ander. Het is zaak verstoorde relaties af te zeggen of op te lossen, er een eind aan te maken en voor onszelf te kiezen ter lijfsbehoud of op een gezonde manier voort te zetten.

Geniet van het moment

Ik stel vaak de vraag: “Wat vind u het leukste om te doen.” In een groot aantal gevallen laat het antwoord lang op zich wachten of weet diegene het nog wel, maar heeft dit lange tijd niet meer gedaan. Het huiswerk is dan, tijd vrij maken voor datgene wat je het liefste doet en dat ook daadwerkelijk regelmatig doen.

Slimme mensen werken hard, wijze mensen genieten veel !

Meest recente blogs

2. Virussen

Lees verder

1. Schimmels

Lees verder

De 20 Oorzaken

Lees verder

De drie G’s

Lees verder